Tort cu frisca,capsuni, cocos

Imprimare
Creat la 20 Mai 2013 Afişări: 189

Ingrediente:

10 oua
5 linguri faina
5 linguri cocos
un praf de copt
500ml frisca lichida
300 g capsuni
100g ciocolata
100g cocos
un pliculet de gelatina
100g iaurt

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma.
Se adauga zaharul incet si se mixeaza.
Se adauga galbenusurile.
Se cerne faina si se incorporeaza in compozitie.
Se adauga cocosul si praful de copt.
Se tapeteaza o tava mare dreptunghiulara cu hartie de copt.
Se toarna compozitia si se lasa la foc mediu 30 min.
Cand se raceste se taie blatul in doua.
Fiecare parte se taie de a lungul rezultand 4 blaturi.
Se bate frisca spuma.
Se imparte in trei parti.
Capsunile se mixeaza si se amesteca cu o parte din frisca si iaurtul.
Gelatina se pune in 100ml apa rece.Se lasa 10 min si apoi se pune jumatate de minut la microunde.
Cand e rece se incorporeaza in compozitia de capsuni.
Cea de a doua parte de frisca se amesteca cu cocosul si ciocolata taiata bucatele.
Montarea:
Peste prima parte de blat se pune jumatate din crema de capsuni.
Se pune cea dea doua parte de blat.
Peste acesta se pune crema de frisca cu ciocolata si cocos.
Peste cea de a treia parte de blat se pune restul de crema de capsuni.
Se pune ultimul blat.
Acesta se imbraca cu ultima parte de frisca in care am pus putin colorant alimentar.
Se orneaza cu frisca, capsuni, cocos.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează